Hoe gaat de behandeling?

Hoe gaat de behandeling?

De behandeling bestaat uit een voorgesprek, een massage en een kort nagesprek. De eerste keer is het voorgesprek uitgebreider. Je kunt dan vertellen waarvoor je komt; waarik je bij kan helpen.

In mijn praktijk is aandacht voor al je aspecten; je lichaam, gevoel, gedachten en gedrag. Hoe gaat het met je? Hoe ervaar jij eventuele klachten? Mijn intentie is, om hetgeen we bespreken, terug te brengen naar de ervaring van je lichaam.

Welke kleding aan/uit?

Het is handig als bovenkleding uit is. Dan komt er ook geen massageolie aan.
U bepaalt zelf of u tijdens de massage wel of geen ondergoed aanhoudt.

Persoonlijk

Wat u wel of niet aanhoudt tijdens de massage is heel persoonlijk en ook afhankelijk van wat er gemasseerd wordt.

Bij de massage wordt gewerkt met olie op de blote huid. Op de plaatsen waar u wordt gemasseerd moet dus geen kleding in de weg zitten. Hoewel de massageolie op basis van kokosolie uitwasbaar is, wilt u misschien toch graag voorkomen dat er olie aan de kleding komt.

Natuurlijk hangt het er ook vanaf wat er gemasseerd wordt. Voor een massage van schouders/nek of alleen de kuiten hoeft natuurlijk niet het hele lichaam ontbloot. Bij een ontspanningsmassage is het prettig als langere verbindende massagebewegingen over de hele lengte van het lichaam niet halverwege niet onderbroken hoeven worden.

Uiteindelijk kiest u zelf of u alle kleding uittrekt of liever wat ondergoed aanhoudt.
Het belangrijkste is dat u het naar uw zin heeft en ontspannen op de massagetafel ligt.

Handdoeken

U ligt verder lekker afgedekt onder een badlaken, behalve natuurlijk de plekken die worden behandeld. Vindt u dat te warm of te koud, dan kan er altijd een handdoek meer of minder. In de massageruimte is de temperatuur meestal rond de 25 graden.

BH

Als u het prettiger vindt, mag u een bh nog even aanhouden als u op de massagetafel gaat liggen. Maar hij moet daarna wel los voor het masseren van de rug en schouders.

Onderbroek / slip

U mag uw slip aanhouden als u dat wilt. Hoewel het bij een behandeling van de bilspieren handiger is als er geen ondergoed in de weg zit, is er ook wel een oplossing voor de situatie mét slip of string. Let dan even op de volgende punten:

Als de rug wordt gemasseerd ligt een badlaken over de benen en billen. De rand wordt in de boord van het ondergoed gevouwen, zodat daar geen olie aan komt. Bij massage van de lage onderrug, worden de boord en handdoek wat naar beneden geschoven.
Bij massage van de achterkant van de bovenbenen zal het ondergoed wat omhoog worden geschoven i.v.m. de aanhechtingen van de spieren bij de billen. Dat is geen probleem bij wijd ondergoed of een string, maar gaat moeilijk bij een strakke (heren)slip met nauwe pijpen.

Bovenkleding

Het dragen van bovenkleding is over het algemeen niet handig. Maar bij massage van alleen de benen kunt u best een shirt aanhouden en bij massage van alleen schouders en nek is een broek ook geen probleem.
Schoenen moeten in ieder geval uit op de massagetafel.


De massage kan een klassieke massage zijn, een bindweefsel, holistische massage of een combinatie hiervan wat je nodig hebt.

De massage vindt plaats op de massagetafel. U kunt hierop naakt gaan liggen of met slip en bh. Mocht u het koud hebben dan krijgt u een baddoek over u heen.

Bij de massage ben ik niet naakt en kunt u mij ook niet aanraken. Ik heb al mijn aandacht nodig om u goed te kunnen masseren.

Tijdens de massage kunt u luisteren naar rustgevende muziek.
Na de massage kunt u zich eventueel gratis douchen.

Discretie en hygiëne gevraagd en geboden.